Koren


Wim de Penning is verbonden aan verschillende koren.
Als dirigent heeft hij de muzikale leiding over Gemengd Koor "Excelsior" uit Kockengen

en Gemengd koor CZOV "Eensgezinheid" uit Oud Alblas

Daarnaast is hij de vaste tweede dirigent van het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem.

Wim is de vaste organist van het Christelijk Mannenkoor Con Forza uit Woerden.

Daarnaast valt hij regelmatig in als dirigent, organist, pianist of toetsenist bij de begeleiding van koren of solo optredens.


Bethelkerkkoor Zwijndrecht


Vanaf 1 januari 2016 is Wim de nieuwe dirigent van het Bethelkerkkoor in Zwijndrecht. Hij volgt daarmee Cor de Haan op die het koor ruim 20 jaar onder zijn hoede heeft gehad.


"Excelsior" uit Kockengen


Het Christelijk Gemengd Koor "Excelsior" uit Kockengen is in 1977 opgericht. Het koor telt momenteel ongeveer 75 leden in alle leeftijdsgroepen vanaf 18 jaar. Sinds 2001 staat het koor onder leiding van Wim de Penning. Men komt wekelijks bij elkaar om de muziekstukken in te studeren. Zij verlenen hun medewerking aan diverse zanguitvoeringen in verschillende kerken en in eigen gemeente. Jaarlijks werkt het koor mee aan een grote kerst-uitvoering in de Laurenskerk te Rotterdam, samen met het gemengde koor Debarim uit Rotterdam.   "Excelsior" is een graag geziene gast in bejaarden- en verpleeghuizen om daar de avond te vullen met het zingen van psalmen en geestelijke liederen. In 2002 vierde het koor haar 25-jarig jubileum.


"Eensgezindheid" Oud Alblas


volgt


"ConForza" Woerden


Het Christelijk mannenkoor "Con Forza" uit Woerden is opgericht op 7 september 1993. Het staat onder leiding van dirigent Bert Moll. Het repertoire van het koor bestaat uit psalmen, gezangen, geestelijke en vaderlandse liederen. Het mannenkoor voorziet in de regio in een grote behoefte; het ledenaantal steeg sinds de oprichting van 35 naar 135 personen. Jaarlijks werkt het koor mee aan vele koorconcerten en zangavonden voor diverse instellingen. Naast het verlenen van medewerking aan diverse CD's met meerdere koren, maakte Con Forza in 1995 haar eerste eigen CD, met als titel "Hem verhogen in mijn lied...". In 1997 volgde een tweede CD, "Zing tot eer van God, uw Schepper". De laatste CD is gevuld met kerstliederen, waaraan medewerking is verleend door de harpiste Anke Anderson, het trompetduo Herman en Henk-Jan Drost, de pianist Gezinus Veldman en de vaste organist van het koor, Wim de Penning. 


Volgende concerten