Koren


Wim de Penning is verbonden aan verschillende koren.
Als dirigent heeft hij de muzikale leiding over Gemengd Koor "Excelsior" uit Kockengen

en Gemengd koor CZOV "Eensgezinheid" uit Oud Alblas

Daarnaast is hij de vaste tweede dirigent van het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem.

Wim is de vaste organist van het Christelijk Mannenkoor Con Forza uit Woerden.

Daarnaast valt hij regelmatig in als dirigent, organist, pianist of toetsenist bij de begeleiding van koren of solo optredens.


Bethelkerkkoor Zwijndrecht


Vanaf 1 januari 2016 is Wim de nieuwe dirigent van het Bethelkerkkoor in Zwijndrecht. Hij volgt daarmee Cor de Haan op die het koor ruim 20 jaar onder zijn hoede heeft gehad.


"Excelsior" uit Kockengen


Het Christelijk Gemengd Koor "Excelsior" uit Kockengen is in 1977 opgericht. Het koor telt momenteel ongeveer 75 leden in alle leeftijdsgroepen vanaf 18 jaar. Sinds 2001 staat het koor onder leiding van Wim de Penning. Men komt wekelijks bij elkaar om de muziekstukken in te studeren. Zij verlenen hun medewerking aan diverse zanguitvoeringen in verschillende kerken en in eigen gemeente. Jaarlijks werkt het koor mee aan een grote kerst-uitvoering in de Laurenskerk te Rotterdam, samen met het gemengde koor Debarim uit Rotterdam.   "Excelsior" is een graag geziene gast in bejaarden- en verpleeghuizen om daar de avond te vullen met het zingen van psalmen en geestelijke liederen. In 2002 vierde het koor haar 25-jarig jubileum.


"Eensgezindheid" Oud Alblas


De Christelijke Zang- en Oratorium Vereniging “Eensgezindheid” is opgericht in 1945. In de hoogtijdagen telde het koor 100 leden. Momenteel schommelt het ledental rond de 50. Het repertoire bestaat uit christelijke liederen en mooi in het gehoor liggende klassieke koorwerken.

Onder leiding van Martin Zonnenberg in de 80-er jaren is medewerking verleend aan diverse TV en CD opnames. Sinds augustus 2012 staat het koor onder leiding van Wim de Penning uit Tricht.

Het jubileumjaar 2015 (70 jarig bestaan) is  gevierd met de uitvoeringen van Johan Bredewouts Nederlandstalige oratoria “Van Liefde Ongekend” op 4 april 2014,  “Ruth” op 3 oktober 2015 en  “Een Nieuw Begin” in december 2015. In het kader van het 70-jarig bestaan werd ook een concertreis naar Wenen gemaakt met o.a. een bezoek aan een repetitie van de Wiener Sängerknaben en  tijdens deze trip twee memorabele concerten en een heuse flash-mob in de straten van deze muziekstad.

Eensgezindheid treedt  regelmatig op in “Graafzicht” en in “De Hof van Ammers” voor de oudste inwoners van de Molenwaard.

Ook dit jaar is Eensgezindheid weer te beluisteren in Oud-Alblas tijdens het jaarlijkse kerstconcert. Daarnaast zullen zij optreden tijdens een Kerstconcert met een groot samengesteld christelijk gemengd koor van de 3 koren van Wim de Penning in de Bethelkerk in Zwijndrecht op 21 december.


"ConForza" Woerden


Het Christelijk mannenkoor "Con Forza" uit Woerden is opgericht op 7 september 1993. Het staat onder leiding van dirigent Bert Moll. Het repertoire van het koor bestaat uit psalmen, gezangen, geestelijke en vaderlandse liederen. Het mannenkoor voorziet in de regio in een grote behoefte; het ledenaantal steeg sinds de oprichting van 35 naar 135 personen. Jaarlijks werkt het koor mee aan vele koorconcerten en zangavonden voor diverse instellingen. Naast het verlenen van medewerking aan diverse CD's met meerdere koren, maakte Con Forza in 1995 haar eerste eigen CD, met als titel "Hem verhogen in mijn lied...". In 1997 volgde een tweede CD, "Zing tot eer van God, uw Schepper". De laatste CD is gevuld met kerstliederen, waaraan medewerking is verleend door de harpiste Anke Anderson, het trompetduo Herman en Henk-Jan Drost, de pianist Gezinus Veldman en de vaste organist van het koor, Wim de Penning. 


Wim de Penning op Youtube


https://www.youtube.com/user/wimdepenning